Basisfactoren

13 juli 2022

Dit zijn de factoren die op zijn minst aanwezig moeten zijn, de basisbehoeften van het product of de dienst. Een telefoon moet kunnen bellen en een hotelkamer heeft een bed nodig. Als deze factoren niet aanwezig zijn, zal dit zorgen dat de klant ontevreden is.

Naast basisfactoren zijn er ook prestatiefactoren en WOW-factoren. Bij de prestatiefactoren geldt dat hoe meer ervan is, hoe blijer de klant wordt. Als er minder van is, wordt de klant weer minder tevreden. WOW-factoren worden niet gemist als ze niet aanwezig zijn, maar beïnvloeden de tevredenheid heel erg als ze er wel zijn. De klant verwacht ze niet, maar zijn blij verrast als het wel zo is.

Je kunt de verschillende wensen van klanten in kaart brengen en ze onderverdelen in basisfactoren, prestatiefactoren en WOW-factoren met behulp van het KANO model.

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant