ISO 14001

15 juli 2022

ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Het milieumanagementsysteem wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.

Met een ISO 14001 certificaat toont men aan dat men structureel bezig is met het verbeteren van de milieuprestaties. Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste aanleiding om te starten met de invoering van ISO 14001 de vraag van klanten en/of een voorwaarde bij tenders en aanbestedingen is.

De voordelen van ISO 14001 certificaat zijn betere milieuprestaties bereiken, naleving van wet- en regelgeving en een scherp inzicht in zowel de risico’s als de kansen op milieugebied.

Het gecertificeerde milieumanagementsysteem leidt uiteindelijk tot een betere positie in de markt, minder risico op financiële of imago schade, een hogere tevredenheid van personeel en een betere relatie met de omgeving.

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant