TOOLBOX

Vergroten van de veiligheid!

TOOLBOX, BEWUST ZIJN VAN DE GEVAREN!

In onze digitale formulieren bibliotheek is een standaard template aanwezig voor Toolboxen. Kenmerken van het formulier:

  • Inhoudelijk voorbereid, inclusief workflow voor registratie en eerste analyse.
  • Inclusief classificatie en basisrisico oorzaken.
  • Altijd volledig en actueel overzicht.

Het formulier en de rapportages zijn volledig naar wens aan te passen of uit te breiden.

TOOLBOX, BEWUST ZIJN VAN DE GEVAREN

Bij groot onderhoud in fabrieken en op bouwplaatsen zijn Toolbox meetings een vast onderdeel van het werk. Ook de VCA-norm (Veiligheid Certificering voor Aannemers) heeft het houden van Toolbox meetings als verplicht onderwerp in zijn eisen geborgd.

Het idee is, dat als medewerkers bewust en regelmatig stilstaan bij de gevaren van het uitvoeren van werkzaamheden, ze ook veiliger werken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

De kracht van een goede Toolbox zit in de juiste keuze van het onderwerp en interactie tijdens de bespreking. Het onderwerp moet herkenbaar zijn in de dagelijkse werkzaamheden. Door de juiste vragen te gebruiken kunnen deelnemers actief worden betrokken in de discussie. En dan beklijft het beter. De begeleiders van de Toolboxen moeten ook een administratie voeren over de gehouden Toolboxen. Het moet duidelijk zijn wat er is besproken en wie aanwezig is geweest.

Om geen overbodige of dubbele werkzaamheden te creëren is dit slimme Toolbox formulier ontwikkelt. Er is altijd een actueel presentielijst overzicht aanwezig. Daarnaast wordt door het bijsluiten van de presentaties ook een kennisbank opgebouwd. Altijd handig om nog eens een onderwerp te lenen van een collega of die geslaagde presentatie nog eens te herhalen.

Waarom LeanForms

Al klant?

Je kunt dit formuliertype importeren naar je eigen LeanForms omgeving.