BI, de kracht van gestandaardiseerde informatiestromen

BI kan voor organisaties die beschikken over applicaties met digitale informatiestromen een sterk hulpmiddel zijn voor inzicht in de actuele bedrijfsprestaties. Een belangrijke voorwaarde is wel dat een mate van standaardisatie in de data aanwezig is. Ook moet deze data natuurlijk betrouwbaar zijn. Generieke data, zoals bijvoorbeeld een projectnummer, productielocatie of artikelnaam kan dan eenvoudig als gemeenschappelijk sleutelveld dienen om data uit verschillende applicaties te bundelen. Deze data wordt verzameld in een centraal Datawarehouse en is dan geschikt voor analyse over de applicaties heen.

Zo kan een bouwbedrijf op basis van een projectnummer de financiële data uit een ERP combineren met de resultaten van de VGM of QC-inspecties die zijn verzameld met digitale formulieren van LeanForms. Het resultaat is dat tijdens de projectvoortgang bespreking de informatie in 1 handig overzicht is samen te vatten. Maar dat is nog niet alles!

BI, sneller en effectiever dan papieren ordners en Excel files

Het analyseren van digitale data met een BI Tool brengt een enorme tijdwinst met zich mee. Maar de voordelen gaan verder. Want stel je komt iets tegen wat je nader wilt onderzoeken. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook de onderliggende data nodig. Dan wil je misschien een specieke factuur zien of alle resultaten van een inspectierapport. Bij de traditionele werkwijze, de papieren ordner, wordt het dan zoeken naar de speld in de hooiberg. De gebruikte Excel file geeft geen aanvullende informatie, dus moet je terug naar de oorspronkelijke applicatie.

Als een BI datawarehouse op een goede manier is opgezet kun je echter direct doorklikken naar de betreffende informatie. Zo gaan de analyses een stuk sneller en effectiever!

BI en LeanForms, 1+1 = 3

Met de slimme digitale formulieren van LeanForms kun je eenvoudig bedrijfsinformatie uit diverse bedrijfsprocessen standaardiseren.

Door inzet van workflowmanagement, aanvullende controles en eventuele autorisatiestappen tijdens het verwerken van deze informatie is de data van hoge kwaliteit en betrouwbaar. Dat is de reden dat steeds meer organisaties deze data willen opnemen in het Datawarehouse van hun BI Tool.

Met LeanForms is het standaard mogelijk om diverse overzichten en rapportage te maken die binnen de LeanForms applicatie kunnen worden gepresenteerd. Met een geconfigureerde koppeling kunnen deze overzichten nu ook periodiek en automatisch naar het Datawarehouse worden verzonden.
In het Datawarehouse kan dan de informatie vanuit LeanForms met data uit andere applicaties worden gecombineerd.

Hiermee worden de voordelen van LeanForms met die van een BI Tool gecombineerd.

Ook een koppeling tussen LeanForms en een BI tool?

Ben je ook overtuigd van de kracht van data analyses en wil je gebruik maken van de voordelen van LeanForms en BI? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Net als bij het bouwen van onze slimme formulieren is een goede afstemming vooraf nodig om te bepalen hoe we deze koppeling moeten configureren.

Als we dit samen hebben bepaald, kunnen wij een aanbieding maken voor de werkzaamheden voor een éénmalige configuratie, zodat de data in jullie BI Datawarehouse beschikbaar is.

Neem snel contact op en maak een afspraak.