Efficiëntie, flexibiliteit en kostenbesparing
Veel organisaties zien digitale transformatie als een IT-project, terwijl het in werkelijkheid ook een strategische keuze is om bedrijfsprocessen te verbeteren en te moderniseren. Het gaat niet alleen om technologie, maar ook om cultuur, werkwijzen en procesoptimalisatie.
Vooral in het MKB liggen er nog veel kansen. Door de krappe arbeidsmarkt en toenemende administratieve druk moeten bedrijven slimmer werken. Slimme automatisering helpt hierbij door handmatige, foutgevoelige taken te automatiseren en workflows efficiënter in te richten.
De juiste technologieën, gekoppeld aan mensen en processen, geven organisaties de mogelijkheid om snel in te spelen op verstoringen en kansen, te voldoen aan nieuwe en veranderende klantbehoeften en toekomstige groei en innovatie te bevorderen. – SAP
Digitalisering als noodzaak, niet als keuze
Soms dwingt de omgeving een organisatie tot digitale verandering. Denk aan de COVID pandemie, waardoor thuiswerken en digitale samenwerking in een stroomversnelling kwamen. Dit toont aan hoe flexibel bedrijven moeten zijn om concurrerend te blijven.
Maar zo’n transformatie hoeft niet reactief te zijn. Bedrijven die proactief automatiseren, zien 30% tijdswinst in processen zoals audits, servicemeldingen en inspecties. Dit betekent meer focus op strategische taken en minder verspilling.
Verspillingen verlagen uiteindelijk de winst binnen iedere commerciële organisatie. We zien elke dag verspillingen in de vorm van papieren checklijsten, wachten op besluiten of acties, fouten in informatie overdracht en gebruik van talloze lijstjes als geheugensteuntje. Er gebeurt feitelijk pas iets als de mens initiatief neemt. Een transformatie zou zijn om de bedrijfsprocessen te laten ondersteunen door een digitaal managementsysteem, waarbij de informatie en/of actie naar de verantwoordelijke medewerker toestroomt. De informatie gaat dan voor je werken.
Van dure IT-oplossingen naar no-code software
Traditionele softwareontwikkeling vereist vaak dure programmeurs en lange implementatietrajecten. Gelukkig maakt de opkomst van no-code platforms het mogelijk om zonder technische kennis zelf bedrijfsprocessen te digitaliseren.
Met LeanForms kunnen bedrijven:
- Zonder IT-kennis digitale workflows opzetten.
- Snel processen optimaliseren en aanpassen.
- Efficiëntie en compliance verbeteren zonder hoge kosten.
Meer dan 150 organisaties gebruiken LeanForms om hun werkprocessen slimmer en effectiever in te richten. Of het nu gaat om kwaliteitscontroles, servicemeldingen of veiligheidsinspecties – met onze no-code oplossing heb je de controle in eigen handen.
Is jouw organisatie klaar voor een digitale transformatie?
De vraag is niet óf je gaat digitaliseren, maar wanneer. Waarom wachten? Zet vandaag nog de eerste stap en ontdek hoe LeanForms jouw organisatie helpt efficiënter te werken.
Auteur:
Anton Schaerlaeckens
Senior Consultant
In zijn professionele loopbaan van 35 jaar heeft Anton zich gespecialiseerd in implementaties van digitale kwaliteitsmanagementsystemen. Deze informatiesystemen dragen bij aan een foutloze en efficiënte uitvoering van de werkzaamheden. Zijn uitgebreide ervaring in zowel management als (internationale) operationele rollen stelt Anton in staat om zelfs bij complexe organisatiestructuren het digitale transformatieproces effectief te begeleiden.