Ondanks dat we in een tijd leven waarin vrijwel alles digitaal beschikbaar is werken er nog altijd veel bedrijven met papieren formulieren. Deze tijdrovende en foutgevoelige manier van werken zorgt echter voor veel problemen. Hoe je dit kunt oplossen? Formulieren digitaliseren!

Formulieren digitaliseren, waarom?

Formulieren digitaliseren, waarom zou je dat als bedrijf willen? De gedachte is vaak: ‘weer een nieuwe software, we doen het toch al jaren in Excel? Dat gaat toch goed?’

  • Dat lukt echter alleen als iedereen:
  • Alles goed invult
  • Geen persoonlijke hulpbestanden maakt
  • Het op de juiste plaats wegschrijft
  • Collega’s direct informeert over aanpassingen

Deze punten zorgen vaak voor problemen. Dit leidt vervolgens tot veel zoekwerk, extra tijd en frustratie. Allemaal zaken die je kunt oplossen met het digitaliseren van je formulieren.

Digitaliseren om problemen op te lossen

Het digitaliseren van formulieren is dus alleen nuttig als het problemen oplost. En dan het liefst ook nog alle problemen. Dat betekent dat je de digitale formulieren wel op een slimme manier moet maken. Er zijn namelijk talloze apps en tools in de aanbieding. We hebben de valkuilen en aandachtspunten al eerder in een whitepaper op een rij gezet. Maar we doen meer om jullie een goede eigen keuze te laten maken. Want je moet jezelf overtuigen.

formulieren digitaliseren

Functies van het digitaliseren van formulieren

Wanneer je er voor kiest om formulieren te digitaliseren zul je merken dat je alle data op een makkelijke manier kunt verzamelen. Er komt veel minder werk aan te pas, want apps kunnen zelf data verzamelen en automatisch rapporteren. Dit zorgt niet alleen voor een tijdsbesparing maar ook voor aanzienlijk minder fouten. Alles wordt bovendien op een eenvoudige manier opgeslagen, zodat je gedag kan zeggen tegen de volle archieven met papieren formulieren.

Digitaliseren formulieren, bezint voor u begint!

Als je formulieren wilt digitaliseren is een goede voorbereiding heel belangrijk. Maar als je eenmaal het principe snapt zul je zien dat je heel veel bedrijfsactiviteiten gemakkelijker en efficiënter kan uitvoeren. Wij hebben nu al een hele reeks voorbeelden die je mogelijk kunnen inspireren. Voorbeelden waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht. Naast digitale service formulieren en inspectierapporten kun je bijvoorbeeld ook een opleidingsregister slim digitaliseren.

Voordelen digitaliseren formulieren met LeanForms

  • Eén generieke formulierengenerator.
  • Alles voor één prijs.
  • Te implementeren zonder ICT-kennis.

Vraag vrijblijvend een demo aan

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Demo aanvragen

Laatste blogs