Fluortubing
Casper Beernink | Kwaliteitsmanager

Simpele oplossingen voor optimale efficiëntie

Fluortubing: Hoogwaardige buizen en slangen

Fluortubing is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige buizen en slangen gemaakt van fluorpolymeer materialen. Het assortiment omvat diverse diameters voor uiteenlopende toepassingen, variërend van farmaceutica en chemie tot proceswarmtetransitie. Ze bieden een breed scala aan klantspecifieke oplossingen.

Optimalisatie van kwaliteitsbeheer

Fluortubing begon met een standaard kwaliteitssysteem dat niet volledig aanpasbaar was, waardoor het bedrijf zich moest aanpassen aan het systeem. Dit belemmerde de flexibiliteit en sloot niet aan bij hun behoeften. LeanForms bood een oplossing die eenvoudig en aanpasbaar was. Medewerkers konden moeiteloos formulieren invullen en informatie toevoegen en de ISO-norm kon worden geborgd zonder onnodige complexiteit.

Digitalisering van ISO-processen als startpunt

Fluortubing heeft alle formulieren van hun voormalige kwaliteitssysteem uitgerold in LeanForms om ISO-normen te borgen, waarna ze dit basispunt gebruikten om verder te gaan met het digitaliseren van verschillende informatiestromen. LeanForms stelde hen in staat om geleidelijk aan meer processen te digitaliseren.

Zelfstandige opbouw van formulieren

Fluortubing ziet de zelfstandige opbouw van formulieren en dashboards als groot voordeel van LeanForms. Het onderscheidt zich van complexere systemen, zoals SAP, door met minimale consultancy-inspanningen aanzienlijke vooruitgang te boeken. Dit bracht niet alleen efficiëntie binnen de Nederlandse fabriek met zich mee, maar leidde ook tot de uitbreiding van LeanForms naar hun fabriek in Amerika.

Internationale implementatie

In Amerika werden alle kwaliteit gerelateerde processen gedigitaliseerd, wat resulteerde in een succesvolle ISO-audit. De flexibiliteit van LeanForms was een pluspunt, aangezien het systeem moeiteloos kon worden aangepast aan verschillende culturen en talen en dit vergemakkelijkte ook de certificering.

“Omdat LeanForms zo eenvoudig opgezet is, is het heel toegankelijk. Dat was erg fijn qua implementatie en om verder te bouwen op de bestaande basis.”

Efficiëntie en structuur in processen

LeanForms wordt breed ingezet bij Fluortubing. Zo werd het tijdrovende en foutgevoelige overdrachtsproces tussen ploegen versimpeld door e-mails te vervangen door slimme digitale formulieren. Dit zorgde niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor een betere informatieoverdracht tussen collega’s. Voorheen was er sprake van spelfouten, verschillende layouts en werd er weleens vergeten personen mee te nemen in de e-mail uitwisseling. Nu verloopt het proces gestructureerd, waardoor de informatie veel beter bij de verschillende collega’s terecht komt.

Voor kwaliteitsafwijkingen werd een uitgebreid formulier geïmplementeerd. In dit formulier staan de afwijkingen omschreven en ook de analyses en oplossingen van deze afwijkingen.

Het formulier is voorzien van rekenvoorbeelden en gekoppeld aan databases. In een dashboard kunnen ze zo bijvoorbeeld de kosten per afwijking zien.

Multifunctionele toepassingen

Bij klachtmeldingen worden foto’s geïntegreerd in de formulieren. Deze visuele aanpak maakt het voor alle betrokkenen gemakkelijk om klachten te begrijpen en op te lossen. Een andere toepassing die Fluortubing gebruikt is de mogelijkheid om vragenlijsten zowel in het Nederlands als in het Engels te gebruiken, waardoor de communicatie met Engelstalige klanten veel makkelijker wordt.

“Het is eenvoudig om Nederlandstalige vragenlijsten te gebruiken met een Engelstalig template erachter. De ingevulde waarden zijn in beide talen gelijk, ongeacht de taal van de vragen. Dit vereenvoudigt de input aanzienlijk, terwijl de gewenste output behouden blijft.”

 Koppelingen

Verschillende formulieren zijn met elkaar gekoppeld bij Fluortubing. Zo is het afwijkingsrapport gekoppeld aan het overdrachtsformulier. Op die manier ontstaat een compleet overzicht en zijn connecties makkelijker te leggen.

Ook gaan ze binnenkort een nieuwe variant op hun ERP systeem koppelen aan LeanForms. Met deze koppeling wordt het combineren van gegevens in één database mogelijk wat naar verwachting veel efficiëntie op zal leveren.

Met LeanForms aan boord blijft Fluortubing niet alleen soepel draaien, maar laten ze ook zien dat slim en simpel werken de sleutel is tot hun succes. Op naar nog meer efficiëntie en innovatie!

“Je wilt dat mensen zich kunnen focussen op hun kerntaken, zonder afgeleid te worden door ‘bijzaken’ zoals onnodige details of extra processen. Vaak kunnen juist die ogenschijnlijk onbelangrijke bijzaken tot grote problemen leiden als ze niet goed zijn geregeld.

Daarom is het zo fijn dat LeanForms dingen zo simpel en makkelijk mogelijk maakt. Hierdoor kunnen medewerkers zicht richten op wat echt belangrijk is.”

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.