Benny Rademakers
General Manager & Owner

 

Over NOVO Packaging & Warehousing

NOVO Packaging & Warehousing heeft meer dan 65 jaar ervaring in verpakkingen en opslag. Het terrein (33.000 m2) biedt 12.000m² aan productie- en opslagruimte. NOVO is gespecialiseerd in golfkartonnen verpakkingen en opvulmaterialen zoals vakverdelingen, tussenplaten, opvulplaten en papierwol.
Ze bieden een groot scala aan producten aan, waardoor ze ook een brede markt kunnen bedienen.

Het gebruik van LeanForms binnen NOVO Packaging & Warehousing

Door een wildgroei aan interne papieren formulieren werd het steeds moeilijker en tijdrovender deze te verwerken. Je zag als het ware door de formulieren de formulieren niet meer.

NOVO werkt nu zo’n anderhalf jaar met LeanForms en inmiddels hebben ze LeanForms geïntegreerd in diverse processen.

Zo worden digitale formulieren ondermeer ingezet voor productieregistraties. Deze registraties hebben meerdere doeleinden. Ze worden gebruikt om in het systeem zaken gereed te melden, om te boeken of om klanten te informeren. Daarnaast kunnen ze de productie output per dag registeren en zo zien of is voldaan aan de targets die gesteld zijn.

Ook ziet Benny nog veel mogelijkheden om gegevens uit de LeanForms applicatie verder te benutten en te integreren. Ze maken al gebruik van dashboards in Excel, waarbij berekeningen kunnen worden gemaakt op basis van de gegevens die vanuit LeanForms worden geïmporteerd.

Een koppeling met Power BI staat op het wensenlijstje.

Voordelen van het werken met LeanForms binnen NOVO Packaging & Warehousing

Een groot voordeel voor NOVO is dat de data die uit de productieregistraties komt makkelijk gefilterd kan worden en voor veel dingen gebruikt kan worden.

Daarnaast geeft het digitaliseren van de papierstromen ook veel voordelen. Te veel zaken werden voorheen nog handmatig afgehandeld.

Als voorbeeld benoemt Benny een eenvoudig formulier dat ze gebruiken voor interne locatiewijzigingen van producten. Op dit formulier kan ingevuld worden om welk product het gaat, waar het verpakt is, wat de nieuwe locatie is en er kan een foto toegevoegd worden. De backoffice ontvangt een mail met deze informatie, hebben zo een duidelijk beeld van de wijziging en kunnen deze verwerken in het systeem.

Voorheen ging dit met papieren briefjes. Het is nu ook veel makkelijker om wijzigingen terug te vinden, hier wordt dagelijks een rapport van gegenereerd.

“Door een wildgroei aan interne papieren formulieren werd het steeds moeilijker en tijdrovender deze te verwerken. Je zag als het ware door de formulieren de formulieren niet meer.”