Daan de Waal Malefijt 
Business Process Manager


Vacumetal is een echt familiebedrijf en al meer dan vijftig jaar gespecialiseerd in het lakken en metalliseren van verpakkingen voor consumentenproducten. Ze leveren voornamelijk aan de cosmetica-industrie in Europa, op basis van de klantvraag.

 

Over Vacumetal

De kracht van Vacumetal is het maatwerk wat ze kunnen leveren. Door hun jarenlange ervaring en specifieke kennis, kan Vacumetal unieke oplossingen bieden voor UV-metalliserings- en UV-laktoepassingen op verschillende materialen zoals kunststof en glas.

Het gebruik van LeanForms binnen Vacumetal

Vacumetal gebruikt LeanForms inmiddels al ruim 10 jaar. Er was destijds een behoefte aan standaardisatie van registraties, het kunnen opvolgen van problemen, het centraliseren van data en het digitaliseren van processen.

LeanForms werd in eerste instantie binnen de organisatie ingezet om papieren werkstromen te elimineren. Inmiddels gaat het vooral om het optimaliseren van bedrijfsprocessen, waarbij formulieren of registraties nodig zijn en het efficiënter en effectiever inrichten hiervan.

Er wordt gekeken naar processen die een route afleggen, dus die een begin en een einde hebben. Voor deze processen worden met LeanForms digitale formulieren ontwikkeld. Daarmee wordt veel papierwerk overbodig gemaakt.

Eén van de eerste formulieren die ze geïmplementeerd hebben was een formulier om afwijkingen in de productie te registeren en op te volgen. Daarnaast gebruiken ze LeanForms ook voor bijvoorbeeld servicerapporten en werkbonnen.

Steeds meer processen kunnen op deze manier gedigitaliseerd worden.

Voordelen van het werken met LeanForms binnen Vacumetal

 Als voordeel wordt de gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker benoemd.

Als een formulier eenmaal ontwikkeld is, is het voor de eindgebruiker eenvoudig om formulieren in te vullen en bijvoorbeeld rapportages te maken en acties op te volgen.

Daarnaast is de tijdwinst die ontstaat door het verwijderen van papieren werkstromen ook een groot voordeel. Het verschil tussen een papieren werkstroom en een digitaal formulier is enorm, zo zegt Daan.

“LeanForms werd in eerste instantie binnen de organisatie ingezet om papieren werkstromen te elimineren. Inmiddels gaat het vooral om het optimaliseren van bedrijfsprocessen, waarbij formulieren of registraties nodig zijn en het efficiënter en effectiever inrichten hiervan.”