Karel van Hecke
Project Manager

 

Over Victor Buyck

Victor Buyck Steel Construction (VBSC) is een vooraanstaand internationaal staalbouwbedrijf. Met ingenieuze oplossingen en een gedreven organisatie draagt VBSC bij tot het succes van haar opdrachtgevers bij de overheid en in de privésector.

Hun klanten bevinden zich hoofzakelijk binnen Europa, maar ook hebben ze projecten gelanceerd (zoals bruggen of onderdelen daarvan) in Ghana, Trinidad, Panama en Maleisië.

Het gebruik van LeanForms binnen VBSC

VBSC bouwt structuren zoals bruggen, sluisdeuren en hoogbouw; kortom infrastructuur welke publiekelijk toegankelijk is. Dit soort werk vereist veel registraties om de veiligheid van de structuren te kunnen garanderen. Om die registraties gestructureerd te kunnen laten verlopen zijn ze gestart met LeanForms.

Alhoewel er nog veel ideeën klaarliggen om het gebruik van LeanForms in de toekomst binnen VBSC verder uit te breiden, ligt nu de focus op kwaliteitsmanagement van de bouw van onderdelen, alsook de veiligheidsinspecties in de fabricage.

Kwaliteitsinspectie formulier

Met de introductie van het kwaliteitsinspectie formulier zijn veel zaken eenduidiger geworden, zowel voor de productiemedewerkers als voor de QC-inspecteurs.

Voorheen waren er discrepanties tussen wat de productiemedewerkers verstonden en wat de QC-medewerkers bedoelden. Door open antwoorden, die voor interpretatie vatbaar waren, ontstond er vaak onduidelijkheid.

Dat is met het gebruik van LeanForms uitgesloten, doordat in het formulier effectief ‘ja en nee antwoorden’ worden gesteld. De vragen worden slim en duidelijk geformuleerd, waardoor er geen mogelijkheid meer is tot interpretatie.

Het kwaliteitsinspectie formulier is voor de gebruikers heel gebruiksvriendelijk. Het formulier bevat een paar honderd vragen, echter de gebruiker krijgt enkel de voor hem relevante vragen te zien. Alles wat niet van toepassing is voor de specifieke gebruiker, krijgt hij ook niet te zien.

Het formulier ontwikkelt zich naarmate het verder ingevuld wordt.

Voordelen van het werken met LeanForms

‘Je hoeft geen softwareontwikkelaar te zijn om een formulier te kunnen bouwen en daardoor is het systeem ook zeer onderhoudbaar’, aldus Karel.

Dit is soms moeilijker met bijvoorbeeld een op maat gemaakt ERP of MRP-systeem.

De meerwaarde van LeanForms ten opzichte van andere pakketten is voor VBSC dat je de formulieren volgens een bepaalde flow kunt laten lopen. Hierdoor hoef je niet meer te werken met allerlei losse ‘.pdf’ bestanden.

Het uiteindelijke doel van het gebruik van LeanForms is voor VBSC dat de kwaliteit op een hoger niveau gebracht wordt en er daardoor minder reparaties zijn en dat de juiste dingen worden gecontroleerd op het juiste moment.

“Met de introductie van het kwaliteitsinspectie formulier zijn veel zaken eenduidiger geworden, zowel voor de productiemedewerkers als voor de QC-inspecteurs.”