In een tijd waarin effectief informatiemanagement cruciaal is, blijken veel organisaties te worstelen met het volledig ondersteunen van hun werkprocessen met standaard ERP-applicaties. LeanForms biedt een slimme digitale innovatie die niet alleen het volledige potentieel van ERP-systemen benut, maar ook de kosten verlaagt en tegelijkertijd datamanagement door de hele organisatie optimaliseert.

Bedrijfsprocessen in kaart brengen met LeanForms

Een solide basis voor procesoptimalisatie begint met het gedetailleerde in kaart brengen van bedrijfsprocessen. Doe dit niet met wiebertjes in Visio, maar gebruik bijvoorbeeld een business-procesmanagementtool. Het grote voordeel is dat je dan de interactie tussen de verschillende bedrijfsprocessen in beeld hebt. Het resultaat van het ene bedrijfsproces is identiek aan de input voor het volgende proces. Volg de informatie en uiteindelijk krijg je het procesresultaat. Zo’n business procesmanagement tool is ook te gebruiken als digitaal kwaliteitsmanagement tool. Zo snijdt het mes aan 2 kanten en integreer je kwaliteitsmanagement is de organisatie. En zijn er in de toekomst veranderingen, dan helpt zo’n digitale blauwdruk met het inventariseren van de impact en beperkt zo het risico op falen bij de implementatie.

Afstemming van ERP-systemen op bedrijfskracht

Hoewel ERP-systemen krachtig zijn in het beheren van stamgegevens voor financiële en logistieke transacties, ontbreekt vaak de diepgaande informatie die nodig is voor volledige optimalisatie van processen. Klachten, onderzoeksresultaten en corrigerende maatregelen worden vaak elders vastgelegd, waardoor waardevolle inzichten verloren gaan. LeanForms vult deze aan door naadloos samen te werken met ERP-systemen en gedetailleerde informatie vast te leggen voor beter begrip en continue verbetering van bedrijfsprocessen.

“LeanForms integreert perfect met het ERP-systeem en biedt de diepgaande inzichten die nodig zijn voor procesverbeteringen.”

ERP systemen

Kostenbesparing met LeanForms

Het verbeteren van kwaliteit draagt altijd bij tot de winstgevendheid van een organisatie. Maar ook hierbij gaan de kosten voor de baten. Natuurlijk is alles met maatwerk binnen het ERP op te lossen, maar hiervoor zijn aanzienlijke kosten vereist. En iedere organisatie heeft bovendien vaak meerdere ondersteunende bedrijfsprocessen. Een generieke aanvulling met een no-code formulieren systeem is dan een goede oplossing. Zeker als die formulieren ook nog data kunnen uitwisselen met het ERP systeem. Zonder in te boeten aan kwaliteit en betrouwbaarheid zijn low code applicaties aanzienlijk goedkoper dan ERP applicaties. Op deze wijze kan iedere organisatie zijn verbeterslag maken bij het organiseren en uitvoeren van slimme bedrijfsprocessen.

Ontgrendel het volledige potentieel van jouw ERP-systeem met LeanForms. Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo en ontdek hoe LeanForms jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen.

Vraag vrijblijvend een demo aan