Evenementen

Regelmatig verzorgen wij workshops met interessante en actuele thema’s.

Thema Wanneer HOE LAAT?
Digitaliseren van continu verbeteren 30 juni 2022 09:15-16:15

Smart Industrie, digitale innovatie, big data…maar dan lean

Workshop A: Organisatieontwikkeling met CIMM (Symbol)
In deze workshop geven we inzicht en voorbeelden van het stappenplan om uw organisatie naar een steeds hoger niveau te tillen. Eerst bouwen een stevig fundament en zorgen we dat alle medewerkers aan boord zijn. Afhankelijk van de visie en van de organisatie rijken we in diverse fasen geschikte methoden en middelen aan om het continu verbeterproces echt te laten werken.

Workshop B: Try before you fly (LeanForms)
In deze workshop gaat het over standaardisatie in processen en workflow management. Anton Schaerlaeckens (founder LeanForms) vertelt over zijn ervaringen met ondersteuning vanuit klassieke  ICT afdelingen. Maar ook de transformatie van een formeel, strak ISO kwaliteitsmanagement wat niet werkte in de praktijk naar een praktische werkvorm met tal van Lean principes. Een echt bedrijfsmanagement systeem dat wel werkt en continu verbeteren bijna vanzelf initieert

Workshop C: The Lean Experience (Symbol)
In deze workshop maak je kennis met de eerste stappen op het gebied van Industry 4.0. Symbol heeft namelijk een uniek Lean Experience Center waar middels RFID-sensoren en speciale software automatisch data van het proces wordt vastgelegd. Met behulp van Process Mining (DISCO) wordt de logistieke data van het proces visueel in kaart gebracht. Op deze manier wordt inzicht gegeven in bewerkingstijden, wachttijden, voorraden en andere verspillingen in het proces. Deze aanpak ondersteunt een moderne manier van analyseren en continu verbeteren.

Workshop D: The Lean Experience SMART gemaakt (Bosch Rexroth)
In veel bedrijven vindt de dagelijkse standup meeting nu nog plaats rondom een whiteboard. Logistieke en operationele prestaties worden geprint en op het whiteboard gehangen, met als nadeel dat de data alweer achterhaald zijn op het moment dat deze worden geprint. In deze workshop maak je kennis met een moderne manier van performance management, door gebruikmaking van de Active Cockpit. Op een groot touchscreen worden alle operationele data weergegeven. De Active Cockpit staat in directe verbinding het gehele productieapparaat, maar ook  met andere devices zoals tablets en smart phones. Dit biedt een enorme versnelling in het proces van continu verbeteren.

Meer informatie

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Demo aanvragen