Lean WKB, bouwen met vertrouwen2023-11-20T09:48:11+01:00

De slimme digitale oplossing

Voor efficiënte procesuitvoering, kostenminimalisatie en kwaliteitsborging

In het kader van de Wet Kwaliteitsborging Bouw (WKB) presenteert LeanWKB een unieke geïntegreerde digitale oplossing, op basis van de welbekende PDCA-principes en LEAN principes. Dit unieke systeem is ontwikkeld om efficiënte procesuitvoering, kostenminimalisatie en kwaliteitsborging in de bouwsector te realiseren.

LeanWKB, 4 invalshoeken voor duurzaam bouwsucces

De Wet Kwaliteitsborging Bouw markeert een significante stap voorwaarts in het domein van de bouw. Kwaliteitsmanagement, gesteund door Lean principes, verbetert efficiëntie van zowel fysieke als administratieve processen. Dit versterkt informatiestromen, bevordert aanpassingen en optimaliseert communicatie voor verbeterde kwaliteit en duurzaamheid, met minder verspilling, kosten en frustraties.

Binnen deze context is LeanWKB Forms de basis van LeanWKB met een bibliotheek van meer dan 70 WKB-formulieren voor digitale registraties met flexibele workflows. Vervolgens is deze naar eigen inzicht te combineren of uit te bouwen met LeanWKB Process voor naadloze integratie met ISO-kwaliteitsmanagementsystemen, LeanWKB Report voor geavanceerde rapportages met BI-technologie en LeanWKB Project voor effectieve samenwerking in grootschalige projecten.

Lean WKB WKB software visual

De LeanWKB Forms bibliotheek is een uitbreiding op LeanForms. Je profiteert met LeanWKB Forms ook van de mogelijkheden van LeanForms, zoals standaard formulieren voor bijvboorbeeld incidentmeldingen, dagstarten of werkplekinspecties. Alle formulieren en rapportages zijn volledig naar wens aan te passen of uit te breiden.

Meer weten over de mogelijkheden van LeanWKB?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen.

LeanWKB, PDCA is de basis voor kwaliteit

De basis voor elk kwaliteitsmanagementsysteem is de welbekende PDCA-verbetercirkel. Voordat een bouwproject begint moeten risico’s voor kwaliteitsverlies worden overwogen. Zichtbare afwijkingen kunnen direct worden opgelost, andere komen later. De WKB vereist een kwaliteitscontroleplan tijdens de bouw als bewijs voor aanpak van bouwrisico’s. Het integreren van de PDCA-cyclus met LeanWKB biedt een veerkrachtig kader voor continue verbetering, waarbij gebreken en inefficiënties worden geïdentificeerd en aangepakt. Dit versterkt niet alleen de digitale oplossing die we introduceren, maar maximaliseert ook de voordelen van Lean-principes in het kwaliteitsmanagement proces.

PDCA cyclus

Ook slim digitaliseren?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanWKB. Klik op de button voor een gratis demo.

Samenwerking LeanForms en Plangarant

LeanForms werkt samen met kwaliteitsborger PlanGarant om de inspectielijsten in een handige bibliotheek beschikbaar te stellen voor onze gezamenlijke klanten: LeanWKB Forms. Hierdoor worden mogelijkheden geopend om naast de digitale WKB inspectielijsten ook onze andere digitale formulieren zoals werkplekinspecties, werkvergunningen en bouwverslagen in 1 portal te beheren.

Neem contact op een vraag naar de mogelijkheden.

Bereid je maximaal voor op de WKB en lees onze blog artikelen:

LeanWKB zelf ervaren?

Vraag hier direct jouw (gratis) demo aan, we laten graag de uitgebreide mogelijkheden zien.

Blijf op de hoogte en volg onze LinkedIn pagina.
Ga naar de bovenkant