Flow

15 juli 2022

Flow staat synoniem voor continue doorstroming. We spreken van ‘Flow’ wanneer goederen, diensten of materialen tijdens de productie als het ware door het proces stromen. Iedere stap voegt waarde toe, zonder dat het ‘stilstaat’ (ligt te wachten voor de volgende bewerking). Flow is het 3e principe binnen de Lean methodiek.

Er zijn verschillende voordelen van het inbouwen van Flow in je proces. Zo zorg je ervoor dat verspillingen als (tussen)voorraden, wachttijd en transport gereduceerd worden. Doordat elk product of dienst in bewerking blijft totdat het klaar is, wordt de doorlooptijd aanzienlijk verkort en heb je te maken met minimale voorraden. Daarnaast zorgt flow ervoor dat je kwaliteit inbouwt in je proces. Doordat je per stuk of in kleine batches werkt, kun je fouten sneller herstellen en hoef je geen enorme hoeveelheden te corrigeren of weg te doen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit.         

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant