Gavilar
KROHNE
DHME
ProRail
Boomen
Terberg Machines

Waarom digitale checklisten gebruiken?

Met digitale checklisten vereenvoudig en verduidelijk je in een paar simpele stappen de meest ingewikkelde processen en eisen. Zo richt je met de softwaretool van LeanForms niet alleen gemakkelijk je werkprocessen in, maar maak je ook de uitvoering ervan eenvoudiger en minder foutgevoelig. Met LeanForms optimaliseer je de bedrijfsprocessen door ze helder en duidelijk in te richten, te structureren en gemakkelijk uitvoerbaar te maken. Zo beschikt iedereen altijd over de juiste gegevens om zijn werk op de juiste manier te kunnen doen. Controleren, analyseren en rapporteren wordt zo eenvoudig.

leanforms-devices

Voordelen digitale checklisten

Er zitten voor iedere organisatie veel voordelen aan het werken met digitale checklisten, in welke branche of sector je ook zit. We zetten er een aantal voor je op een rij.

De voordelen van een digitale checklist zijn:

Inzicht

Inzicht krijgen in alle relevante informatie

Completer beeld krijgen

De complete workflow eenvoudig in beeld voor iedereen

Minder fouten maken

Lagere foutmarge door automatisering

Efficiëntie

Efficiënter werken door automatisch invullen checklisten

Minder administratie

Einde aan alles handmatig invullen en checken

Altijd en overal inzicht

Met digitale checklisten beschikken alle medewerkers op ieder gewenst moment direct over de informatie die ze nodig hebben om hun werkzaamheden op de goede manier te kunnen uitvoeren. En het mooie is, niemand heeft er een ICT-achtergrond voor nodig.

Completer beeld

Met digitale checklisten weet iedereen precies wat er moet gebeuren. Bij alle vastgelegde processen en aandachtspunten, zie je direct de benodigde acties. Bovendien kun je er eenvoudig personen en deadlines aan toevoegen. Zo kan er in de uitvoering eigenlijk niets meer misgaan.

Minder fouten

Met het digitaal bijhouden van gegevens bespaar je niet alleen tijd, het maakt het werk ook minder foutgevoelig. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor handige meerkeuzevelden, dropdowns en de formulieren zo inrichten dat je geen stappen kunt missen of overslaan.

Minder administratie

Medewerkers zijn minder tijd kwijt aan onnodige administratieve rompslomp en hebben meer tijd om hun passie te volgen en hun échte vak te bedrijven. Dat maakt het werken wel zo leuk.

Efficiënter werken

Met digitale checklisten registreer je alles wat vastgelegd moet worden eenvoudig en in één keer. Met de software van LeanForms kun je digitaal alle werkinstructies raadplegen en ze koppelen aan controles. Updates en feedback volg je op die manier ook makkelijk en in één oogopslag op. Bovendien komt dankzij de automatische workflow van LeanForms alles op de juiste plek terecht en krijgt iedereen een melding wanneer er een actie nodig is.

Snel implementeerbaar

De digitale checklisten van LeanForms zijn voor ieder bedrijf eenvoudig te implementeren. Hiervoor heb je geen IT-kennis nodig. De checklisten zijn bovendien gemakkelijk te koppelen aan derde systemen en overal te gebruiken dankzij het gebruik van de cloud. Voor de optimale opstart ontvang je van ons gratis praktijkvoorbeelden en een Quickstart handleiding.

Benieuwd hoeveel tijd je kunt besparen?

Wil je exact weten hoeveel tijd je kunt besparen met digitale checklisten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een online demo aan. Zo zie je snel wat er allemaal mogelijk is voor jouw organisatie. Geen bedrijf is hetzelfde, daarom bieden we onze informatie graag op maat voor je aan.

Hoe maak je een digitale checklist?

Met LeanForms bouw je zelf eenvoudig formulieren en checklisten zonder dat je daarvoor IT-kennis hoeft te hebben. Wij zorgen ervoor dat je snel wegwijs raakt in het systeem. Waar moet je allemaal aan denken bij het maken van een digitale checklist? Allereerst is het van belang om overzicht te creëren in je bedrijfsprocessen. Welke vragen zijn er allemaal en hoe kun je die structureren? Daarna breng je per proces in kaart welke acties en controles ze vragen. En welke personen of deadlines daar eventueel aan gekoppeld kunnen worden. Aan de hand hiervan vul je de checklisten stap voor stap in. LeanForms beschikt over een uitgebreide bibliotheek met handige kant-en-klare checklisten die je eenvoudig kunt importeren en aanpassen naar je eigen bedrijfsprocessen.

Voorbeelden van digitale checklisten

Onze digitale checklisten helpen je bij alle taken en wettelijke bevoegdheden. Of het nu gaat om de veiligheid, kwaliteitsmetingen of ISO-normen en of je nu werkt in de bouw, productie of dienstverlening, je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben er al een format voor. Zo vind je bij ons tools voor risicomanagement, declaraties en leveranciersmanagement, maar ook voor risico-analyses, informatiebeveiliging en audits. Staat de template die je zoekt er nog niet bij? Dan staan we graag voor je klaar om je verder te helpen. Want we werken niet alleen standaard, maar bieden jou ook de mogelijkheid zelf je checklist op maat te maken. Neem contact op en ontdek vandaag nog alle voordelen die de digitale checklisten van LeanForms jouw organisatie kunnen bieden.

Wat onze klanten vinden

coop-logo

Door middel van LeanForms hebben wij al deze losse formulieren, lijsten en handleidingen kunnen digitaliseren in de App van LeanForms. Elk formulier is stap voor stap af te handelen. Sinds wij over zijn op LeanForms zijn onze werkprocessen veel efficiënter ingericht. Het scheelt ons praktisch gewoon tijd met onze dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast is werken met LeanForms ontzettend gebruiksvriendelijk en de support is ook altijd top!

Maik Alferink

Akarton

Het eenvoudig importeren van een bronbestand resulteert in een groot bereik voor het verkrijgen van klanteninformatie. Problemen in productie worden middels een iPad direct doorgegeven naar de kwaliteitsafdeling. Geen tijdrovende fieldtrips meer en daardoor veel efficiënter werken met elkaar. Kortom, het automatiseren van onze formulieren, past geheel in onze ontwikkelingen binnen Industrie 4.0 en brengen daardoor heel veel efficiency op alle afdelingen.

Erwin Aelen

Logo LeDuc

Wij hebben middels LeanForms een instrument in handen om diverse procesregistraties effectief uit te voeren. Van belang is dat (net als bij andere softwaresystemen) in de organisatie een aantal key-users zijn die de functionaliteit beheersen. Wanneer dat georganiseerd is, kun je de functionaliteit gemakkelijk uitbreiden naar andere deelprocessen. Je hoeft geen softwareontwikkelaar te zijn om de tool verder uit te bouwen binnen de organisatie.

Coen Slurink

Benieuwd hoeveel tijd je kunt besparen?

Veelgestelde vragen

Digitale checklisten

Digitalisering roept ook vragen op. Hierbij alvast onze antwoorden.

Ja, LeanForms kan op verschillende manieren informatie uitwisselen met andere systemen.
Binnen 3 dagdelen leren onze trainers jullie alle ins en outs van LeanForms, daarnaast beschikken wij over een klantenportal waar alles nog een keer staat uitgelegd.
LeanForms biedt uitgebreide mogelijkheden om rapportages van de ingevulde formulieren te maken. Deze kunnen (met sjablonen) geëxporteerd worden naar Excel. Je kan ook dashboards met realtime grafieken maken.
Nee, er zijn geen aanvullende modules. Je krijgt altijd de beschikking over alle features van LeanForms.