Procesverbetering houdt in: Het beheersen van een proces, verbeteren van de kwaliteit die het voortbrengt en verlagen van kosten die ermee gepaard gaan. Dit kan door het voorkomen van verspilling (Lean) en defecten (Six Sigma).
We kunnen concluderen dat procesverbetering, door de continue ontwikkeling, een tijdloos streven is. Dit maakt het noodzakelijk om er dagelijks mee aan de slag te gaan. Alleen op deze wijze werken we aan een efficiëntere organisatie en zijn we klaar voor een continu veranderende omgeving.
Procesverbetering begint bij het ‘ontleden’ van het proces. Je moet weten wat de processtappen zijn, wie het proces ingang zet en wat de output van het proces moet zijn. De beste manier om een proces uit te werken is door het maken van een SIPOC. Een SIPOC helpt je kort en krachtig overzicht te krijgen in je proces.
Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!
Waarom de software van LeanForms?
LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.
Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.
Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.
Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.
30% time saving
Relevante blog artikelen
15 jaar LeanForms in beweging
15 jaar LeanForms: Hoe een idee uitgroeide tot een succesvol softwarebedrijf In 2010 werd LeanForms officieel opgericht. Maar eigenlijk begon het verhaal al eerder, ...
Prospectieve risicoanalyse, slimme uitvoering een zorg minder!
Prospectieve Risicoanalyse (PRI): Beheer risico's en verbeter veiligheid Prospectieve Risicoanalyse (PRI) is een proactieve methode om potentiële risico's binnen organisaties te identificeren en te ...
Risicomanagement, kwaliteitsmanagement en normering: Hoe gaat dat samen?
Risicomanagement, kwaliteitsmanagement en digitale innovatie spelen een sleutelrol in het versterken van bedrijfsprocessen. Maar hoe integreer je normering in deze processen? Voor veel organisaties ...