Pull

15 juli 2022

Een Pull Systeem is een systeem uit Lean productie, waarbij de productie wordt aangestuurd door de vraag. Het product wordt niet naar het volgende deelproces ‘geduwd’, maar de behoefte in de keten wordt gesignaleerd en het product wordt op deze manier in een flow door het proces ‘getrokken’.

Pull is één van de 5 principes binnen de Lean filosofie en het tegenovergestelde van de push-strategie.

Een organisatie wordt beschermd tegen voorraadvorming omdat er wordt geproduceerd op basis van klantvraag. In elke processtap is uitstroom van (tussen)producten een signaal voor nieuwe instroom uit de vorige processtap. Dit zorgt voor minimale tussenvoorraden in het proces, en een minimale hoeveelheid onderhanden werk. Minder producten zullen er ongevraagd te veel gemaakt worden.   

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant