QMS

15 juli 2022

Een kwaliteitsmanagementsysteem (ook wel KMS of QMS) is een verzameling bedrijfsprocessen om op een systematische, transparante en effectieve manier de kwaliteit van de gehele bedrijfsvoering te waarborgen en deze in een proces van continu verbeteren te brengen. Het is afgestemd op het doel en de strategische richting van een organisatie.

Het systeem maakt zichtbaar wat de kritieke processen in de organisatie zijn, of klantaanvragen juist en tijdig verwerkt worden en of je klanten tevreden of zelfs loyaal zijn.

Voordelen van het implementeren van een QMS zijn onder andere het reduceren van klachten over kwaliteit, het verhogen van de efficiency binnen de organisatie, procesmatig werken, continue verbeteren en certificering.

Steeds meer opdrachtgevers eisen dat hun leveranciers voldoen aan kwaliteitseisen zoals de ISO 9001 norm. Een certificering van het kwaliteitsmanagementsysteem wordt vaak gezien als een kroon op het werk: Een goed geïmplementeerd systeem.         

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant