Risicomanagement

13 juli 2022

Risicomanagement is het identificeren en kwantificeren van risico’s binnen een organisatie en het opstellen van maatregelen om deze risico’s te mitigeren.

Met een goed risicobeleid kunnen ondernemingen beter anticiperen op mogelijke risico’s, zodat ze effectieve beheersmaatregelen kunnen nemen en zo de continuïteit van het bedrijf kunnen waarborgen. Bovendien is het implementeren van een goed risicobeleid voor steeds meer organisaties wettelijk verplicht.

De belangrijkste voordelen van risicomanagement zijn het verbeteren van de concurrentiepositie, het beter kunnen managen van bestaande processen, het verbeteren van de continuïteit van de onderneming en het verminderen van onprettige verrassingen. Daarnaast vergoot het de ondernemingswaarde en het vertrouwen in de onderneming.

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant