Workflow

13 juli 2022

Een workflow is een voorgedefinieerd en herhaalbaar werkpatroon binnen een organisatie. Een workflow beschrijft een werkwijze waarin medewerkers in een vaste volgorde de benodigde handelingen uitvoeren. Zo kunnen mensen, bronnen en tijd zo effectief mogelijk worden ingezet.

Workflows raken vaak verschillende afdelingen en personen binnen een organisatie. Door de workflow te automatiseren, stagneert het proces niet. Taken en verzoeken komen direct bij de juiste persoon en/of afdeling terecht en kunnen direct worden uitgevoerd. Medewerkers weten precies wat van hen wordt verwacht.

De voordelen van een goede workflow zijn tijdsbesparing, foutreductie en kwaliteitsborging, het naleven van wet- en regelgeving en standaardisering en uniformiteit.

Optimaliseer workflows effectief met LeanForms

LeanForms biedt bedrijven een innovatieve oplossing voor het stroomlijnen en verbeteren van workflows. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en aanpasbare digitale formulieren vereenvoudigt LeanForms niet alleen gegevensinvoer, maar optimaliseert het ook het gehele proces van het vastleggen tot het verwerken van informatie. Door naadloos in te spelen op de specifieke workflowbehoeften van organisaties, helpt LeanForms bedrijven bij het verminderen van fouten, versnellen van processen en verbeteren van de algehele operationele efficiëntie. Deze synergie tussen LeanForms en workflows resulteert in een gestroomlijnde en geoptimaliseerde werkomgeving die organisaties in staat stelt om hun doelen effectief te bereiken.

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant