1 Introductie
De stappen in de route worden in principe na elkaar uitgevoerd: de volgende stap begint pas als de voorafgaande stap is afgerond. Het is echter mogelijk een behandelstap in de route ‘op te splitsen’ in meerdere parallelle stappen. Ieder van deze stappen moet afgehandeld zijn voor het formulier verder gaat in de route.
2 Werkwijze
Het maken van een parallelle route gaat op dezelfde manier als een reguliere route. Na het vastleggen van parallelle stappen, moet de route altijd eerst samenkomen in één punt voordat de route vervolgd kan worden. Dat punt kan een behandelstap, mail of splitsing zijn. Vanuit dat punt kan je de route verder voorzetten zoals gewoonlijk.
Voorbeeld
Stap 2 is opgesplitst in drie afzonderlijke stappen. Alle drie de stappen 2a, 2b, 2c moeten afgerond worden voordat het formulier naar de stap Evalueren gaat. De volgorde waarin de drie parallelle stappen worden uitgevoerd, maakt niet uit.
3 Aandachtspunten en tips
- De eigenschappen van de parallelle stappen zijn gelijk aan die van gewone stappen. Kies een duidelijke naam voor iedere stap.
- Parallelle stappen kunnen gebruikers of groepen als behandelaar hebben.
- Wanneer je een pijl probeert te trekken vanuit een parallelle stap die niet naar hetzelfde punt gaat als de pijlen uit de andere parallelle stappen, zal er een melding getoond worden dat dit niet is toegestaan.
- Let op! Een splitsing is niet toegestaan als ‘verzamelpunt’ na een parallelle stap. Vanuit een splitsing is het ook niet mogelijk een parallelle stap te starten. Hoewel deze opties getekend kunnen worden, is de werking van het formulier dan niet juist.