Certificerende instantie

13 juli 2022

Een certificerende instantie (of certificerende instelling, vaak afgekort als CI) is een organisatie die het managementsysteem, proces en/of product van een organisatie beoordeelt en certificeert/attesteert ten opzichte van de gepubliceerde norm/beoordelingsrichtlijn en eventueel aanvullende documentatie waarop het kwaliteitssysteem gebaseerd is.

Een CI kan zich laten accrediteren om sommige certificaten en keurmerken af te mogen geven. De eisen aan certificerende instanties moeten ervoor zorgen dat audits onpartijdig, onafhankelijk en vakkundig uitgevoerd worden.

Soms verplicht de overheid in regelgeving dat producten of diensten een certificaat moeten hebben. Bijvoorbeeld producten die een certificaat voor veiligheid nodig hebben voordat ze in de handel komen.

De beoordeling vindt plaats op basis van spelregels, vastgelegd in het certificatieschema.

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant