Informatiemanagement

13 juli 2022

Informatiemanagement is het beheren en managen van informatie die ondersteuning biedt bij het behalen van de organisatie doelstellingen. In dit proces wordt de informatiebehoefte die vanuit de primaire processen en de IT van de organisatie ontstaan, beantwoord met de informatievoorziening.

Data wordt pas waardevol als ze geschikt en toegankelijk is. De meeste organisaties hebben een zee van data, maar het is een grote uitdaging om deze op de juiste plaats en op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen.

Goede informatiestromen maken van die gegevens bedrijfsinformatie door het vaststellen van het beleid en de procedures om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk versies van die informatie zijn, dat ze veilig toegankelijk zijn voor de mensen die ze nodig hebben en dat ze zo snel mogelijk uit de organisatie worden verwijderd om te voldoen aan de regelgeving.

Bij het grootschalig inzichtelijk hebben van alle informatiestromen uit een organisatie, is deze in staat om de plekken te identificeren waar efficiëntieslagen gemaakt kunnen worden. Zo wordt bijvoorbeeld snel duidelijk waar data en informatie dubbel wordt opgeslagen.

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant