SIPOC

15 juli 2022

Bij procesverbetering is een SIPOC een tool die de inputs en outputs van een of meer processen in tabelvorm samenvat. Het wordt gebruikt om een ​​bedrijfsproces van begin tot eind te definiëren voordat het werk begint.

De letters van SIPOC staan voor Supplier, Input, Process, Output en Customer. Tijdens de processtappen wordt waarde toegevoegd aan de input wat uiteindelijk de output aan de klant (Customer) oplevert. De SIPOC wordt vaak gepresenteerd aan het begin van procesverbeteringsproject. Het is belangrijk om een SIPOC met medewerkers die in het proces werkzaam zijn op te stellen. Zo kan iedereen zijn/haar bijdrage aan het proces leveren.

SIPOC creëert wederzijds begrip en er ontstaat een gezamenlijk beeld van het proces, wat tot grote mate van betrokkenheid leidt. Het maakt het proces visueel en geeft een duidelijk beeld van de aanleiding of de opdracht waaraan gewerkt wordt.

Optimaliseer processen effectief met LeanForms en SIPOC

LeanForms biedt bedrijven de mogelijkheid om processen te stroomlijnen en verbeteren en de integratie met SIPOC voegt een extra dimensie toe aan deze optimalisatie-inspanningen. Door de kracht van LeanForms te combineren met de gestructureerde benadering van SIPOC kunnen organisaties hun processen nauwkeurig visualiseren. Dit maakt niet alleen een diepgaand begrip van de processtappen en betrokken belanghebbenden mogelijk, maar ook het identificeren van mogelijke inefficiënties en knelpunten.

Alle informatie omtrent managementsystemen, Lean management en het digitaliseren van workflows is eenvoudig terug te lezen in de begrippenlijst!

Waarom de software van LeanForms?

LeanForms voegt alle informatie en formulieren rondom bedrijfsprocessen samen in één systeem en zorgt ervoor dat formulieren eenvoudig gedigitaliseerd worden. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een zeer gebruiksvriendelijk drag en drop systeem, hoef je geen ICT’er te zijn om gebruik te kunnen maken van onze software.

Hierdoor ben je minder tijd en geld kwijt aan het up-to-date houden en digitaliseren van systemen.

Informatie is altijd up-to-date en direct beschikbaar voor alle betrokken medewerkers. Bovendien worden medewerkers automatisch op de hoogte gesteld wanneer er een actie vereist is.

Analyses en rapportages maken doe je heel eenvoudig met de gebruiksvriendelijke rapportagetool. De digitale formulieren van LeanForms brengen dus veel verschillende voordelen met zich mee.

30% time saving

Benieuwd hoeveel tijd jij kunt besparen?

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf de voordelen van LeanForms. Klik op de button voor een gratis demo.

Relevante blog artikelen 

Ga naar de bovenkant