In de huidige digitale wereld is het belangrijk dat organisaties goed omgaan met hun informatie. Goed informatiemanagement is niet alleen belangrijk voor de efficiëntie binnen een organisatie, maar ook voor het behalen van strategische doelen. En natuurlijk om continu te verbeteren in je organisatie. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen kan hierbij helpen.

Waarom is het hebben van goede informatiestromen belangrijk?

Het hebben van goede informatiestromen is essentieel voor het nemen van beslissingen binnen een organisatie. Door de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar te hebben, kunnen managers en medewerkers sneller en beter besluiten nemen. Dit kan leiden tot hogere productiviteit en efficiëntie binnen de organisatie.

Daarnaast wordt het hebben van goede informatie steeds belangrijker door de komst van de nieuwe generatie op de werkvloer. Deze generatie (ook wel bekend als Generatie Y of Millennials) is opgegroeid in een digitale wereld en verwachten dan ook moderne technologieën en gemakkelijke toegang tot informatie.

Ook worden steeds meer gratis Apps uit de Cloud gebruikt om taken uit te voeren of informatie te delen binnen organisaties. Hoewel deze handig kunnen zijn, brengen ze vaak risico’s met zich mee zoals beveiligingsproblemen of privacy-issues.

Daarom is het belangrijk dat organisaties hun informatiestromen goed onder controle hebben en gebruik maken van moderne technologieën om dit te realiseren.

Is ERP nog wel relevant?

Een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem wordt vaak gezien als dé manier om alle bedrijfsprocessen te ondersteunen. Echter, een ERP systeem kan vaak niet alle processen ondersteunen en is bovendien duur in aanschaf en implementatie.

Daarnaast is het gebruik van Excel als alternatief voor ERP niet altijd de beste oplossing. Excel brengt namelijk ook risico’s met zich mee, zoals foutieve invoer of toegang tot onjuiste informatie.

Een digitale formulieren tool met workflow functionaliteit kan hierbij helpen. Door het automatiseren van processen wordt de kans op foutieve invoer geminimaliseerd en kunnen medewerkers sneller werken.

Hoe digitalisatie kan helpen

Door bedrijfsprocessen te digitaliseren worden informatiestromen beter beheersbaar. De juiste informatie is dan snel beschikbaar voor de juiste personen binnen de organisatie, waardoor beslissingen sneller genomen kunnen worden.

Een digitale formulieren tool met workflow functionaliteit maakt het bovendien mogelijk om processen te automatiseren. Medewerkers hoeven dan minder handmatige werkzaamheden uit te voeren en hebben meer tijd voor andere taken.

Ook zorgt digitalisatie ervoor dat informatie veiliger bewaard wordt. Er zijn bijvoorbeeld geen papieren documenten meer die zoek kunnen raken of gestolen kunnen worden. Informatie wordt opgeslagen in een beveiligde omgeving en alleen toegankelijk gemaakt voor geautoriseerde personen.

Samengevat, de voordelen van goed informatiemanagement

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om efficiënt te werken en je strategische doelen te behalen. Vooral met de komst van nieuwe generaties op de werkvloer en de opkomst van gratis Cloud Apps wordt het steeds belangrijker om informatiestromen goed onder controle te hebben.

Een ERP systeem is niet altijd de beste oplossing en Excel brengt risico’s met zich mee. Met een digitale formulieren tool zoals LeanForms worden informatiestromen beter beheersbaar, kunnen medewerkers sneller werken en informatie veiliger bewaren. Hierdoor heb je een voorsprong op je concurrenten en kun je sneller en beter besluiten nemen.

Wil jij ook efficiënter werken en je strategische doelen behalent? Dan is LeanForms wellicht iets voor jou! We laten graag zien wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.